Uwaga!
Szanowni Państwo,w związku z okresem wakacyjnym (urlopowym) czas realizacji zamówień oraz wysyłek zamówionych książek wydłuża się,
za co bardzo przepraszamy i prosimy o cierpliwość.

CHOROBY PRZEWODU POKARMOWEGO I ŻYWIENIE DZIECI – wytyczne i stanowiska międzynarodowych towarzystw naukowych 2016-2019

Redaktorzy wydania:
dr n. med. Anna Rybak
dr n. med. Diana Kamińska
prof. dr hab. n. med. Piotr Socha

Przekazujemy Państwu podsumowanie aktualnych wytycznych międzynarodowych towarzystw naukowych, które zawsze cieszą się ogromnym zainte¬resowaniem. Na tych wytycznych opierają się również zalecenia polskie. W tej publikacji znajdą Państwo tak istotne tematy jak żywienie pozajelitowe, wskazania do badań endoskopowych, leczenie za¬każenia Helicobacter pylori, choroba refluksowa, wrzodziejące zapalenie jelita grubego czy długofalowe postępowanie u pacjentów z atrezją przełyku. Dopełnieniem każdego opracowania jest komentarz eksperta.

Wydawnictwo: Media-Press sp. z o.o.
Warszawa 2019
Format: A4
Oprawa: miękka
Objętość: 120 stron